Lithamax SL weerstandsmineralen verhogen de weerstand van uw koeien.

Gepost door adminISM 08-12-2017 0 Reactie(s)

             Lithamax SL weerstandsmineralen


Een uniek voedingssupplement ter verbetering van de vertering en het afweersysteem van uw melkvee. Lithamax SL verhoogd de weerstand, hierdoor verbeterd de vruchtbaarheid en daalt het aantal mastitis gevallen en baarmoederontstekingen. De koe is benut het rantsoen beter, hierdoor stijgt het aantal liters melk / kg DS opname. De kosten voor gezondheid dalen.


Wat doet Lithamax SL?

  • Stabiliserende werking op de pens pH
  • Gunstig effect op pensflora: aantoonbaar resultaat
  • Hogere verteerbaarheid van uw ruwvoer en krachtvoer
  • Betere uiergezondheid
  • Hogere weerbaarheid tegen infecties en parasieten


Waar bestaat Lithamax SL uit? Lees hieronder de samenstelling en werking.
 

  • Calseagrit (zeewierkalk)

Lithamax  SL is een uniek voedingssupplement welke gebaseerd is op Calseagrit (zeewierkalk). Deze zeewierkalk is zeer rijk aan Calcium en Magnesium, heeft een zeer poreuze structuur en is zeer fijn gemalen. Doordat de zeewierkalk fijn is gemalen komt het natuurlijke beschikbare Calcium en Magnesium in hoge mate beschikbaar voor de koe. Daarnaast is het zeewierkalk van nature rijk aan 32 sporenelementen. Zeewierkalk zorgt voor buffering op pensniveau, optimalisatie en stabilisatie van de pens pH.
 

  • Essentiële oliën (EO mix)

Naast het zeewierkalk bevat Lithamax SL EO mix, EO mix is een complex van essentiële oliën, die de ziekteverwekkende flora in de pens afremt. De essentiële oliën zorgen er voor dat de cellulolytische bacteriën worden gestimuleerd. Deze bacteriën zorgen voor optimale afbraak van ruwe celstof. 
 

  • Voedingsgist 

Voedingsgist is een zeer sterke groeistimulator voor de darmflora en is rijk aan hoogwaardige voedingsstoffen. Voedingsgist versterkt de weerstand van de koe.
 

  • Zwavel

Optimaliseert de effectiviteit van de cellulolytische bacteriën in de pens. Zwavel zorgt ervoor dat de ruwe celstof beter wordt afgebroken.
 

  • Vitamine E, Zink en Selenium

Samen stimuleren vitamine E, Zink en Selenium het afweersysteem van de koe. De synergie tussen Vitamine E en Selenium functioneert optimaal en heeft positief invloed op de uiergezondheid


Lithamax SL is een micorgranulaat, deze microkorrels zijn het resultaat van een homogene microgranulatie technologie en hebben een erg goede smaak.
 


Gebruikerservaring Lithamax SL


Melkveehouder Vaessen uit Bocholtz: 
"Wat mij aanspreekt in de producten van Timac Agro is de natuurlijke oorsprong van vrijwel alle ingrediënten. Ze worden goed benut door het dier zonder dat ze worden afgebroken in de pens. Vanaf de tijd dat ik Lithamax SL voer, vallen bepaalde zaken op. De koeien ogen vitaler dan voorheen en laten een betere herkauwactiviteit zien. Het gevolg hiervan is dat de drogestof opname vanuit het ruwvoer is toegenomen, tot wel een ander halve kilo per koe per dag. Verder is de algemene weerstand van de veestapel sterk verbeterd. Dit vertaalt zich in beduidend minder witvuilers, oftewel een betere vruchtbaarheid. Lithamax SL is een belangrijk onderdeel in mijn rantsoen."
 

 

 Melkveehouder Vogels uit Wilsveen:
"Na een periode van 6 weken werden de eerste resultaten zichtbaar bij de koeien. De mest was beter verteerd en de koeien toonden zich veel vitaler. Een hele vooruitgang. Al na 12 weken was er al een betere productie waarneembaar en een verhoogde drogestof opname van 1,8kg per koe per dag. Ook de vruchtbaarheid verbeterde opzienbarend. Het aantal inseminaties ging terug van 1,8 naar 1,2. En niet onbelangrijk: de klauwproblemen waren verleden tijd. Géén zoolzweren, Mortellaro en witte lijnen meer. De koeien gingen in lactatiedagen terug van 460 naar 390. Tot slot is de levensduur eveneens sterk vooruitgegaan; van 4.1 naar 5.1. Mijn koeien zijn veel sterker en gezonder geworden en dat vertaald zich in een significant beter economisch bedrijfsresultaat." 


 

Voor meer informatie klik hier of neem contact met ons op voor een advies op maat!

 

Bron: Timac Agro    
 


 

Laat een reactie achter