Graag willen wij u voorstellen aan onze stagiairs!

Gepost door adminISM 04-01-2018 0 Reactie(s)

Afgelopen halfjaar hebben wij aan 2 studenten de mogelijkheid gegeven om op ons bedrijf stage te lopen. Jurriën Boerma en Gerrit Dam stellen zich aan u voor. Beide studenten lopen een half jaar bij ons stage en zijn inmiddels het project aan het afronden. Wij hebben een leuke tijd gehad met onze stagiairs en wensen beide veel succes met de verdere opleidingen.

 


Even voorstellen: Jurriën Boerma


Hallo, ik ben Jurriën Boerma, 24 jaar. Ik woon op een boerderij in Donkerbroek. Ik studeer Dier- en Veehouderij aan Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Deze opleiding heb ik gekozen omdat we thuis een melkveebedrijf hebben en ik het boerenvak gewoon machtig mooi vind. 

Waarom heb je gekozen voor Beltagri?
Toen ik opzoek was naar een afstudeerstage, zag ik een bericht voorbij komen op Facebook van Agri Service v.d. Belt. Het bedrijf was nog opzoek naar stagelopers en/of afstudeerders. Dit sprak me gelijk aan, omdat het bedrijf een eigen natuurproductlijn heeft en altijd opzoek is naar nieuwe product/ ideeën. Het leek mij een uitdaging om een product te testen of een onderzoek te doen. Dit om meer over natuurproducten te weten te komen en omdat een praktijkonderzoek mij erg aansprak.

Onderzoek binnen het bedrijf
Ik heb voor v.d. Belt Agri Service een wormmiddel op basis van kruiden onderzocht voor schapen. Dit heb ik gedaan door op verschillende bedrijven de schapen te controleren op het aan wormeieren per gram mest. Door middel van mestmonsters heb ik het aantal wormeieren onderzocht en ook de verschillende wormsoorten die aanwezig waren. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?
​Naast mijn studie is voetbal mijn grootste hobby. Ik voetbal zelf in het dorp bij s.v. Donkerbroek. Verder ben ik ook veel thuis op de boerderij te vinden. 

 

 

Even voorstellen: Gerrit Dam


Mijn naam is Gerrit Dam ben 23 jaar en woon nog bij mijn ouders in Kollum. Momenteel ben ik vierdejaars student Bedrijfskunde en Agribusiness aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ik heb voor deze opleiding gekozen aangezien de agrarische sector altijd mijn interesse heeft gehad. Graag zou ik na mijn studie een adviserende functie vervullen bij een agrarisch adviesbureau. Op het moment doe ik mijn projectstage gedurende twintig weken bij 'Van de Belt Agri Service'.  

Waarom heb je gekozen voor Beltagri?
Voorheen was ik nog niet bekend met het bedrijf, op school ben ik door middel van een advertentie in de stagemap in aanraking gekomen met 'van de Belt'. Uiteindelijk heb ik voor 'van de Belt' gekozen aangezien het mij een erg interessant en vernieuwend bedrijf leek. 

Onderzoek binnen het bedrijf
Het onderzoek wat ik voor het bedrijf doe is een klanttevredenheidsonderzoek naar natuurlijke diergezondheidsmiddelen. In dit onderzoek hoop ik erachter te komen wat melkveehouders motiveert om natuurlijke diergezondheidsmiddelen te gebruiken. Voor het onderzoek heb ik een enquête verstuurd onder de klanten van 'van de Belt', waarna ik intervieuws heb afgenomen bij een aantal melkveehouders. Op dit moment heb ik mijn onderzoek bijna afgerond, de resultaten uit het onderzoek laten zien dat er wel degelijk verschillen zijn tussen de verschillende groepen melkveehouders. Naast dit onderzoek houd ik mij bezig met de webshop en het naleveren van bestellingen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik af en toe te vinden in de sportschool. Daarnaast ben ik actief als studentchauffeur en spreek ik regelmatig af met vrienden.

 

 


Links Jurriën Boerma en rechts Gerrit Dam

 

 

Laat een reactie achter