Optimale vertering in de pens met de Calsea minerale likblokken

Gepost door vdbelt 12-12-2019 0 Reactie(s)
Timac Agro is specialist in de agrarische sector op twee gebieden, namelijk bodem en bemesting en hygiëne en voeding. Onder hygiëne en voeding vallen de Ligbedhygiëne, de Qualix Minerale Likemmers, de Lithamax Mineralen en de Calsea Minerale Likblokken.

 

De Calsea Minerale Likblokken van Timac Agro bevatten Calseagrit en Bruinwieren. Calseagrit is rijk aan Calcium, Magnesuim en Sporenelementen. Bruinwieren bevatten zeer hoogwaardige voedingselementen die zorgen voor een optimale functie van de pens. Doordat Calseagrit zeer poreus is heeft het positief invloed op de leefomgeving van microbieel leven in de pens. Hierdoor stimuleert Calseagrit de vertering in de pens, waardoor minerale elementen efficiënter kunnen worden gebruikt door de koe. 

Bij Van de Belt Agri Service vindt u verschillende Calsea Minerale Likblokken:

 

De Calsea Minerale Likblokken zijn op basis van Calseagrit, wat zeer goed opneembaar is voor de koe. De likblokken zijn rijk aan mineralen en sporenelementen en hebben een gunstige invloed op de spijsvertering van de herkauwer. Het Calsea likblok zorgt ervoor dat elke individuele koe, haar mineralenvoorziening kan optimaliseren doordat dieren alleen opnemen bij behoefte, dus GEEN luxe consumptie!

 


Calsea Precalver+ :

Geschikt voor: Drachtige koeien 


Het CalseaPrecalver likblok is speciaal ontwikkeld voor koeien in de droogstand. Het likblok is goed inzetbaar om de droge koe de optimale voorbereiding te bieden op het afkalven en de lactatie. Calsea Precalver is verrijkt met organisch selenium en vitamine E voor een betere weerstandsoverdracht van koe op kalf. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calsea Oligo+ :

Geschikt voor: Drachtige koeien / Jongvee / Vleesvee


Het CalseaOligo likblok is bijzonder rijk aan sporenelementen en is hierdoor ideaal als algemene aanvulling en perfect aangepast aan drachtige dieren. Calsea Oligo bevat organisch selenium en sporenelementen die zorgen voor een betere weerstand en vruchtbaarheid. 

 

 

 

 

 

 

 

Calsea Vit+ :

Geschikt voor: Melkvee / Jongvee / Lacterende koeien 

 

Het Calsea Vit likblok is speciaal ontwikkeld om de vertering in de pens van de koe te optimaliseren. Calsea Vit is speciaal ontwikkeld door Timac Agro voor de (hoog) productieve melkkoe. Het likblok zorgt er voor dat het rantsoen beter wordt benut en ondersteund tevens de weerstand en de vruchtbaarheid van de melkkoe.  

 

 

 

 

 

 

Wanneer zet u welk Calsea Minerale likblok in? Bekijk de afbeelding hieronder:

 

 

De samenstelling van de Calsea Minerale Likblokken vindt u hieronder:
(De CalseaCalver is de CalseaPrecalver)

 

 

 

Optimaal resultaat bereiken? 

 

Maak dan gebruik van onze RVS Likblokhouders! Met behulp van deze houder wordt 100% van het likblok benut. Hang de RVS likblokhouder goed hoog op (zie afbeelding hieronder), zodat de koe met een gestrekte nek aan de onderkant van het likblok kan likken. Hierdoor zal het likblok gaan ronddraaien, waardoor er gelijkmatig van het hele likblok wordt opgenomen. Uiteindelijk blijft er dan een klein rolletje van het likblok over. 

 

                                        

 

 

Heeft u vragen over de toepassing van de likblokken? Neem gerust contact met ons op!

 

Bron: Timac Agro