Luchtwegproblemen bij kalveren verminderen en/of voorkomen

Gepost door vdbelt 15-03-2019 0 Reactie(s)

Luchtwegproblemen bij kalveren

 

Luchtwegproblemen en diarree zijn de veel voorkomende gezondheidsproblemen op een melkveebedrijf. Luchtwegproblemen bij kalveren kunnen veroorzaakt worden door een verminderde weerstand van het kalf. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende omgevingsfactoren zoals; huisvesting, klimaat, voeding. Daarnaast kunnen luchtwegproblemen bij kalveren veroorzaakt worden door een infectieuze oorzaak; door een bacterie of virus. De longen en luchtpijp van het kalf werken samen om binnendringers zoals bacteriën en andere deeltjes via de slijmlaag naar buiten te werken. Bij kalveren met een verlaagde weerstand, stress en diarree werkt deze manier van afweer niet optimaal waardoor o.a. bacteriën gemakkelijk naar binnen kunnen. Wanneer bacteriën/virus gemakkelijk kunnen toeslaan, neemt de kans op een luchtwegontsteking toe. Vooral bij erg jonge kalveren komt dit vaker voor, maar ook bij kalveren tot een leeftijd van 4 maanden. 

 

Welk(e) producten kunt u curatief en/of preventief inzetten om luchtwegproblemen bij kalveren te verminderen/voorkomen?

 

Verlichten van de ademhaling en hoestprikkels verminderen?

Dat kan met Bisolvon injectie.

Bisolvon injectie is een geneesmiddel op basis van broomhexidine. Verlicht de ademhaling en verminderd de hoestprikkel bij kalveren.

 

 

Weerstand verhogen bij luchtweginfecties?

Gebruik dan ECOstyle Immulon.

Immulon is een product van ECOstyle en werkt immuunsysteem versterkend. De weerstand van het kalf tegen virussen en bacteriën neemt hierdoor toe. Daarnaast bevat Immulon coffea waardoor het maagdarmstelsel en de eetlust worden gestimuleerd. 

 

Ademstartproblemen na de geboorte voorkomen?

Zet dan Melissengeist AdemSpray van ECOstyle in.

Melissengeist AdemSpray bestaat uit een aantal etherische oliën, ethanol en gedemineraliseerd water. De etherische oliën werken krampstillend en ontstekingsremmend. Door hoesten en niezen kunnen slijm en vruchtwaterresten uit het bovenste deel van de luchtwegen worden verwijderd. Melissengeist AdemSpray kan levensreddend zijn.

 

Gezonde luchtwegen ondersteunen?

Gebruik dan preventief BronchActive van ECOstyle.

BronchActive bevat een complex aan etherische oliën die zorgen voor een gezonde fucntie van luchtwegen, regulering van spijsvertering, stimulatie van de stofwisseling en de eetlust opwekken. BronchActive is een product van ECOstyle en verkrijgbaar in vloeibare vorm en poeder vorm. 

 

 

Meer informatie over diarree bij kalveren of alle producten in de categorie luchtwegproblemen nog eens bekijken? Ga dan naar:

 

Laat een reactie achter