Vliegenoverlast

Gepost door vdbelt 19-04-2021 0 Reactie(s)

Overlast door vliegen ontstaat vliegensvlug 

 
April is bij uitstek de periode om te starten met vliegenbestrijding ter voorkoming van een vliegenplaag.  Het is daarom belangrijk bij de eerste tekenen van het ontstaan van vliegenoverlast, bestrijdingsmiddelen tegen vliegen in te zetten. Dit is eigenlijk meteen bij het opmerken van de eerste vliegen. Daarna zal de vlieg zich razendsnel voortplanten en zal er uiteindelijk vliegenoverlast ontstaan.
 

De cyclus van een vlieg

Een vlieg heeft een snelle levenscyclus, maar de vrouwtjesvlieg legt hierbij razendsnel eitjes, waardoor de voortplanting erg gemakkelijk is. Lees in onze andere blog, meer over de cyclus van de vlieg.
 

Hoe veroorzaken vliegen overlast?

Vliegen brengen veel ziektes over, niet alleen op mensen maar ook op dieren. Daarnaast veroorzaakt overlast door vliegen stress en onrust bij dieren. Een volwassen koe zal veel minder grazen. Hierdoor ontstaat productverlies. Kortom, vliegen veroorzaken de volgende vormen van overlast:
  • Stress en onrust bij dieren.
  • Productieverlies.
  • Bevuiling.
  • Ziekte verspreiding.
Ziekte verspreiding door de vlieg kan erg vervelend zijn.  Ziektes die o.a. verspreidt worden zijn: zomerwrang, houw, salmonella, blauwtong, etc. 
 

Hoe pak ik vliegenbestrijding aan?

Ons advies is om nu te starten met vliegenbestrijding, om erge vliegenoverlast te voorkomen. Kies voor een bovi-clip en/of Tectonic pour on voor uw jongvee/ melkvee en zij zijn de gehele vliegenperiode beschermd. Voor de bestrijding van maden in de dierverblijfplaatsen adviseren wij Neporex Madendood. Om vervolgens de volwassen vliegen te bestrijden raden wij Agita aan. 
 

Welke producten zijn er bij Van de Belt Agri Service verkrijgbaar voor vliegenbestrijding?

Er zijn een groot aantal producten om in te zetten voor de bestrijding van vliegen, met elk hun functionaliteit. Je vindt ze in de categorie: Vliegenbestrijding De producten zijn verkrijgbaar op route of direct in de webshop. 

Laat een reactie achter