Meer melk per hectare? Dat kan met Advance Gras Inkuilmiddel!

Gepost door vdbelt 14-03-2018 1 Reactie(s)


 


Uit de kuilanalyses van de afgelopen jaren blijkt dat veel veehouders te droge graskuilen maken. Daar laten veehouders wel wat liggen, omdat een droge kuil minder snel conserveert en gevoeliger is voor broei. Vocht is nodig om de melkzuurbacteriën te stimuleren, zodat de conservering op gang komt.

 

Meer rendement uit eigen ruwvoer halen wordt steeds belangrijker. Met advance inkuilmiddel is het mogelijk om meer melk per hectare te behalen. Het gebruik van het inkuilmiddel Advance levert zelfs onder ideale omstandigheden meerwaarde.
 

 

Hoe werkt Advance Inkuilmiddel?
 

 

1 Snelle start met twee soorten melkzuurbacteriën

Advance bevat dextrose als startvoeding voor de melkzuurbacteriën, dit zorgt ervoor dat de conservering meteen op gang komt. De melkzuurbacteriën zorgen voor de snelle stabiliteit en pH daling in de kuil. Hierdoor dalen de inkuilverliezen. Advance bevat twee typen melkzuurbacteriën namelijke de Pediococcus, deze is direct actief en de Lactobacillus Plantarum neemt het daarna over en voltooit de pH daling.

 

 

2 Broei in kuil voorkomen

Naast dextrose bevat Advance ook de azijnzuur producerende bacterie Lactobacillus Brevis azijnzuur. Deze bacteriën worden actief onder invloed van zuurstof, tijdens het uitkuilen wanneer de kuil openligt. Het azijnzuur remt gisten en schimmels die verantwoordelijk zijn voor de broei. Op deze manier wordt de broei afgeremt en hierdoor is er meer benutbaar ruw eiwit.

 


3 Verteerbaarheid van het rantsoen verhogen

Advance bevat enzymen die zorgen voor een betere verteerbaarheid van het ruwvoer en daardoor een betere ruwvoer efficiëntie. Voerproeven hebben aangetoond dat door het gebruik van Advance, koeien meer melk produceren.

 

Sterke punten van Advance Inkuilmiddel:

  • 4% meer gras/maïs
  • Remt broei
  • Hogere voederwaarden
  • Betere ruwvoer efficiëntie


Inkuilmiddel is verkrijgbaar in Advance Maïs en Advance Gras.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!
 

1 Reactie(s)

Gerben Poortinga:
09-05-2018, 11:29:07 PM
Antwoord

Hallo, Hebben jullie dit op voorraad liggen? Gr Gerben

Laat een reactie achter