Milk Bar - Easy for you, healthy for them

Gepost door vdbelt 31-03-2022 0 Reactie(s)

Milk bar - easy for you, healthy for them
 

Waarom kiezen voor de producten van Milk bar?

Van nature drinkt een kalf langzaam, gemiddeld doet een kalf 4 á 5 minuten over één liter melk.
Het speeksel dat het kalf hierbij produceert speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem, de vertering en het evenwicht van de PH-waarde in de lebmaag.


De slokdarmsleuf vormt zich tijdens het drinken door spiersamentrekkingen, om er voor te zorgen dat de melk de pens passeert en in de lebmaag terecht komt.
Doordat de slokdarmsleuf een beperkt volume heeft mag de melk niet te snel stromen. Op deze manier wordt er voorkomen dat de melk in de pens of longen terecht komt.
Melk die in de pens terecht komt kan het kalf niet verteren, dit is een van de belangrijkste oorzaken van pens verzuring en slecht groeien.
 

Wanneer het kalf gevoerd is met de Milk Bar speen is deze nadien moe en voldaan. Ze gaan hierdoor niet aan voorwerpen of andere kalveren sabbelen om hun zuiginstinct te beantwoorden of om extra speeksel te produceren.

 

Gelukkig is er aan kalveren te zien wanneer ze te snel drinken.
De kalveren zuigen na het drinken aan elkaar of aan voorwerpen om het speeksel alsnog te produceren dat ze tijdens het drinken aan hadden moeten maken. 
Wanneer de melk in de bek van het kalf spuit kan de slokdarmgleuf overstromen, op deze manier komt er melk in de luchtpijp. Het kalf laat de speen los en gaat hoesten.


De Milk Bar speen is ontwikkeld om te functioneren als de speen van een koe. Wordt de speen van Milk Bar ingedrukt dan druppelt er melk uit, net als bij de speen van een koe. Het kalf moet zuigen om de melk eruit te krijgen.
Elke Milk Bar speen is met de hand geopend, zo is het zeker dat de melk er met de juist snelheid uitkomt.
 

Om het spijsverteringsstelsel optimaal te laten functioneren is het van groot belang dat het kalf in dezelfde houding drinkt als bij de koe.
Hierbij dient de speen zich op ongeveer 60 cm boven de grond te bevinden, dit komt ongeveer overeen met de positie van de spenen van een koe.
Wanneer het kalf in deze houding drinkt, sluit de slokdarmsleuf zich volledig waardoor de melk in de lebmaag terecht komt en niet in de pens of longen.

 

Hier kunt u de complete folder van de Milk Bar producten bekijken. 

Alle producten uit de folder die niet op onze webshop staan zijn ook bij ons te bestellen, neem hiervoor contact met ons op.
Hier kunt u de producten bekijken van Milk Bar die bij ons op de webshop staan.

 

Laat een reactie achter