Lammertijd, ben jij goed voorbereid?

Gepost door vdbelt 01-02-2019 0 Reactie(s)

Één van de mooiste tijden, maar ook drukste periodes voor veel schapenboeren of hobbyboeren komt er weer aan. We hebben het over de ‘lammertijd’. Voor ons persoonlijk een mooie tijd, want wij genieten straks weer volop van ons uitzicht op de lammetjes in de wei. Voor nu ligt natuurlijk eerst de focus op het aflammeren en de gezondheid van ooi en lam. Wij hebben alles in huis voor een goede voorbereiding en de zorg voor ooi en lam. Wij delen graag onze producttips voor de lammertijd. 

 

Warmte in de stal
De eerste lammetjes worden nu geboren, net nu de ‘echte’ winter er aan komt. Gebruik voor voldoende warmte in de stal, een warmtelamp met rode warmtelamp. 

 

Warmtelamp online kopen

 

Ontsmetting van de navel
Om navelontsteking te voorkomen, is directe ontsmetting van de navel na geboorte erg belangrijk. Een afgebroken navel is een open wond naar de buikholte van het pasgeboren lam of geit en zorgt voor een toegang van bacteriën en virussen. Door te ontsmetten met jodiumtinctuur worden bacteriën en virussen gedood.

 

Jodium tinctuur online kopen

 

Verhoog de weerstand
Een geboorte is niet zo maar iets! Geef uw ooien een bolus ter ondersteuning van de weerstand na dracht en aflammer. De p-away mini bolus is speciaal geschikt voor geiten en schapen werkt op basis van natuurlijke ingrediënten. 

 

P-away mini bolus online kopen

 

Meer producten voor de lammertijd vindt u hier. 

 

Vragen over onze producten op het gebied van aflammeren? Neem contact op met Rien van de Belt. 

 

Laat een reactie achter