Professionele koeborstels

Gepost door vdbelt 03-07-2018 0 Reactie(s)

Een koeborstel verwijderd niet alleen vuil en stof uit de vacht van de koe maar ook schimmels, parasieten en mijten. Een goede koeborstel heeft positieve invloed op de hygiëne van de koe en draagt bij aan het welzijn. Wanneer een koe geen beschikking heeft over een koeborstel zal zij zich gaan schuren en/of krabben aan de omheining, hierdoor kan zij zichzelf verwonden. Met behulp van een koeborstel kan dit gemakkelijk worden voorkomen. Verminder jeuk en irritatie met een koeborstel. Vergroot het koecomfort met één van onze koeborstels, in ons assortiment vindt u onder andere Vink Veeborstels, Pendelborstels, HappyCow KoeborstelsKoeborstel Relax en Cowcleaner Koeborstels.

 

De voordelen van onze koeborstels:

 • Comfortabel

 • Eenvoudig te installeren 

 • Gezonde en tevreden koeien

 • Verhoging van de melkproductie

 • Meer rust in de stal

 • Schonere koeien

 • Stimulatie bloedsomloop

 • Veilig 

 • Vergroten koecomfort

 • Verminderen jeuk en irritatie 

 • Weinig onderhoud

 

Koeborstels

 

In ons assortiment vindt u onder andere de Veeborstel Eurofarm en de Vink Veeborstel. Met behulp van deze borstels kunnen dieren van verschillende groottes zich zelf borstelen. De borstels zorgen ervoor dat mijten, parasieten en andere ongedierte worden verwijderd. De vacht van de koeien zal gaan glanzen, de bloedsomloop wordt gestimuleerd wat weer bijdraagt aan een verhoging van de melkproductie. De Veeborstel Eurofarm en de Veeborstel Vink zijn eenvoudig zelf te monteren in de stal, bijvoorbeeld aan een muur of een boxafscheiding. Gegarandeerde probleemloze werking, de koe doet het werk. 

 

                     

Veeborstel Eurofarm                                           Veeborstel Vink

 

Naast deze veeborstels vindt u ook pendel koeborstels in ons assortiment. De Patura pendelborstels zijn voorzien van borstelringen en maken geen gebruik van elektrische voorziening. Deze Patura pendelkoeborstels zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten; de Patura Koeborstel Maxi, de Patura Koeborstel Midi en de Patura Geitenborstel Mini

 

Patura Koeborstel Maxi heeft een pendelende werking, dit houdt in dat de borstel ook zijwaarts kan bewegen. De borstel kan eenvoudig worden bevestigd op een houten of betonnen ondergrond. De Patura Koeborstel Maxi dient minimaal 1,80 m boven de grond opgehangen te worden. Deze borstel is  voorzien van 20 borstelringen en heeft geen elektrische voorziening. Naast koeien is deze borstel ook geschikt voor paarden. Lees meer..

 

Patura Koeborstel Midi is vergelijkbaar met de Patura Koeborstel Maxi. De Patura Koeborstel Midi is voorzien van 10 borstelringen en kan ook moeilijk bereikbare plekken zoals kop, staart en rug bereiken. De Patura Koeborstel Midi is geschikt voor koeien, jongvee, paarden en pony's. Lees meer.. 

 

Patura Geitenborstel Mini is speciaal ontwikkeld voor geiten en alpaca's. De borstel stimuleert de bloedsomloop en verzorgt de vacht. Het comfort en de hygiëne van de geiten neemt toe. Ook de Patura Geitenborstel Mini kan lastige plekken bereiken. De borstel heeft 10 borstelringen en is geen elektrische voorziening nodig. De borstel kan hierdoor op elk gewenste plek worden gemonteerd.  Lees meer..

 

                                                                                  

Patura Koeborstel Maxi                                                    Patura Koeborstel Midi                                                    Patura Geitenborstel Mini

 

 

Naast de pendelende Patura Koeborstel Midi, Mini, Maxi hebben wij ook een elektrische koeborstel van Patura in ons assortiment. De Patura Elektrische Koeborstel Relax twee borstels in één. Deze borstel is een combinatie van een gekantelde borstel met een pendelende werking. Door deze combinatie kan de borstel moeilijk bereikbare plekken als kop, rug en staart bereiken. Het energieverbruik van deze borstel is laag en gelijkmatige slijtage wordt gegarandeerd doordat de borstel na elke stop veranderd van draairichting. De Patura Elektrische Koeborstel Relax zorgt ervoor dat uw koeien meer rust krijgen, gaan glanzen en schoner zijn. Lees meer..

 

Patura Elektrische Koeborstel Relax

 

Naast de elektrisch aangedreven koeborstel van Patura vindt u bij ons de HappyCow Koeborstel Horizontaal, de Cowcleaner Swing Koeborstel en de Cowcleaner Koeborstel Duo. De HappyCow Koeborstel Horizontaal schakelt automatisch in wanneer een koe tegen de borstel aanduwt. Voor deze borstel geldt ook dat deze gelijkmatig afslijt door dat deze beide kanten op kan draaien. De borstel kan eenvoudig worden vervangen wanneer deze versleten is. De ergonomische vorm van de HappyCow Koeborstel Horizontaal zorgt ervoor dat de koe ook lastige plekken als haar kop, rug en staart kan bereiken. Lees meer.. 

 

HappyCow Koeborstel Horizontaal

 

 

De Cowcleaner Swing Koeborstel is een verticaal roterende, pendelende borstel. Deze borstel kan in alle richtingen maarliefst 70 graden wentelen. De Cowcleaner Swing Koeborstel zorgt voor rust in de stal, neemt jeuk en irritatie door opgedroogde mest en ongedierte weg. De borstel verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop en verminderd stress. Wanneer een koe te hard drukt tegen de borstel schakelt de blokkeerbeveiliging in en stopt de borstel. Vervolgens zal de borstel de andere kant op draaien om te voorkomen dat de koe de haren van de borstel plat drukt. Lees meer..

 

Cowcleaner Swing Koeborstel

 

 

De Cowcleaner Koeborstel Duo verwijderd niet alleen luizen, mijten en parasieten uit de vacht, de borstel kan zelfs een schimmelinfectie verwijderen. De borstel beschikt over de nieuwste elektronica waardoor deze onderhoudsvriendelijk en probleemloos zal draaien. De koeien staan in de rij voor deze borstel en de koehygiëne, gezondheid en koecomfort wordt vergroot. De Cowcleaner Koeborstel Duo veranderd elke minuut van richting en de looptijd kan zelf worden bepaald en ingesteld. Lees meer..

 

Cowcleaner Koeborstel Duo

 

Laat een reactie achter