Spreeuwen overlast

Gepost door vdbelt 17-07-2020 1 Reactie(s)

Last van spreeuwen in de stal? Vaak is het al langere tijd een probleem, maar wordt er past gestart met een plan van aanpak wanneer het er echt te veel worden. Wil jij nu beginnen dan helpen wij je graag verder. Of het nu een plaag is of er alleen nog maar sprake is van overlast. De beste aanpak is een combinatie van meerdere methodes. Het afwisselen en combineren van verjagers en apparatuur zorgt voor de beste aanpak. 

 

Ons stappenplan voor het aanpakken van spreeuwen overlast op uw erf en in de stal.

 

Stap 1
Start met het installeren van een geluidstoestel in de stal, hierin is de keuze reuze! Het kan een mobiel apparaat zijn zoals de BirdYell of kies hierin voor een vaste opstelling met de Bird Gard Pro.

 

Stap 2
Verjaag daarnaast de spreeuwen met behulp van een handlaser. De lichtbundel die door de laser wordt verspreidt zorgt ervoor dat de vogels het gevoel hebben dat ze geslagen worden met een stok. De LASEROP 3.0 is hierin een goede optie.

 

Stap 3
Plaats buiten op het erf een knalapparaat, zodat de spreeuwen uit de buurt van de stallen blijven. 

 

Stap 4
Combineer bij uw kuilbult/voederkuil een Hawk Kite met een Angry Fox. Belangrijk is hierbij dat ze niet te dicht bij elkaar geplaatst worden. 

1 Reactie(s)

Berrie Klein Swormink:
18-01-2024, 01:26:37 PM
Antwoord

Dames, heren, Voor agrarisch vakblad Nieuwe Oogst schrijf ik een artikel over spreeuwenoverlast op (melk)veebedrijven. Wellicht kunt u enkele vragen beantwoorden? Waar ik benieuwd naar ben: - zijn er veel bedrijven die spreeuwenoverlast ervaren (komt het overal voor of slechts bij een enkeling), zijn er percentages te noemen? - waar bestaat spreeuwenoverlast uit (vogelpoep, lawaai?)? - wat kun je er aan doen? Is het stappenplan dat u hierboven op uw website beschrijft nog actueel? Zo ja, hoe effectief is het? Hoeveel moet je investeren om van overlast veroorzakende spreeuwen af te komen? Graag hoor ik 1 dezer dagen van u. Alvast hartelijk bedankt. Met vriendelijke groet, Berrie Klein Swormink 06-51199500

Laat een reactie achter