Veiligheid onder de aandacht

Gepost door vdbelt 11-12-2018 0 Reactie(s)

Ben jij je bewust van je eigen veiligheid op je bedrijf? Het aantal dodelijk ongelukken op en rond het erf blijft hoog. De Boerderij (9 oktober 2018, artikel: Aandacht voor veiligheid blijft nodig) noemt een gebrek aan bewustzijn voor veiligheid als belangrijke oorzaak.

 

Aantal ongevallen op het erf

 

Uit cijfers van Stigas blijkt dat dodelijke ongevallen het meest voorkomen onder ondernemers, gevolgd door werknemers en gezinsleden. Echte cijfers over hoeveel ongelukken er plaats vinden zijn er niet. Het aantal ongevallen wordt bijgehouden door Inspectie SZW op basis van het aantal meldingen dat wordt gedaan. Werkgevers zijn verplicht een melding te doen wanneer er sprake is van blijvend letsel, ziekenhuisopname of dodelijk afloop. Die meldingen gaan dus alleen over werknemers en niet over ondernemers of eventueel aanwezige gezinsleden. Het werkelijke aantal ongevallen zal vele malen hoger liggen. 

 

Bron: Stigas (afbeeldingen opnieuw opgemaakt door Van de Belt Agri Service)

 

Actief aan de slag met veiligheid

Ken jij alle risicio’s, maar wil jij toch bewuster en veiliger werken? Geef je dan op voor onze Agrarische BHV-cursus gegeven door een ervaren BHV-trainer van Van Hussel Advies  & Veiligheids Trainingen.

 

Opgeven kan via: https://www.beltagri.nl/agrarische-bhvcursus

 

Meer lezen? Stigas heeft de website Zero accidents ontwikkeld:
https://zeroaccidents2020.nl/

 

Laat een reactie achter