Voorkomen van stress door vliegen in de weide met een anti-vliegen oormerk

Gepost door vdbelt 19-04-2018 3 Reactie(s)

 

Met behulp van het anti-vliegen oormerk bestrijd u vliegen op uw jongvee en melkvee gedurende het gehele weideseizoen!


 

Werking anti-vliegen oormerk:

Het anti-vliegen oormerk wordt ingezet voor het bestrijden van vliegen op melkvee en jongvee en werkt daarnaast preventief tegen zomerwrang. Zomerwrang is een infectie van de uier veroorzaakt door een bacterie. De bacterie wordt overgebracht van koe op koe door een vliegje. Het anti-vliegen vliegenoormerk bevat de werkzame stof Permethrine. Permethrine zorgt voor een snel 'knock down' effect wanneer insecten indirect contact komen met het dier. Het anti-vliegen oormerk is werkzaam gedurende minimaal 4 maanden. Daarnaast kent het anti-vliegen oormerk geen wachttijd en kan het tijdens de dracht en lactatie worden gebruikt. 

 

 

Dosering:

Voor het bestrijden van vliegen is 1 anti-vliegen oormerk per rund voldoende.
Indien het anti-vliegen oormerk gebruikt wordt ter preventie van zomerwrang dienen er twee oormerken per dier te worden bevestigd. 

 

 

Bevestigen van het anti-vliegen oormerk:

Het anti-vliegen oormerk kan worden bevestigd aan het oornummer van het dier. Tip: Bevestig het anti-vliegen oormerk aan het begin van het weideseizoen, een aantal dagen voordat de dieren naar buiten gaan.

 

 

 

 ** Houd de kop van het dier stevig vast.

      Vouw het oornummer aan de achterzijde van het oor dubbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

** Steek het dubbelgevouwen oormerk in het bevestigingspijltje. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

** Schuif daarna het bevestigingspijltje verder naar boven zodat het achter het oormerk van het dier komt te hangen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 ** Steek de punt van het bevestigingspijltje op de juiste wijze door de uitsparing van het anti-vliegen oorplaatje. Let op hierbij op dat de punt van het pijltje tussen het oormerk en het anti-vliegen oorplaatje komt te hangen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
** Zorg ervoor dat de pijlpunt geheel door het anti-vliegen oorplaatje wordt gestoken. Zodat het anti-vliegen oorplaatje goed blijft hangen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De anti-vliegen oorplaatjes zijn verkrijgbaar in Bovi-Clip en Auriplak
 
 

3 Reactie(s)

Wim Jaspers:
11-06-2020, 10:26:15 AM
Antwoord

Geachte heer mevrouw, Mijn vraag aan jullie is, of het antivliegen oormerk ook geschikt is voor paarden of pony,s? Deze zou misschien makkelijk bevestigd kunnen worden aan het halster.zou u mij daar is willen informeren of de werkbare stoffen veilig zijn voor paarden en of het mogelijk is dit te gebruiken bij paarden en pony,s. Ik kijk uit naar uw informatie Met vriendelijke groet Wim Jaspers

M. Nijhuis:
14-08-2020, 07:22:40 PM
Antwoord

Ik zit met dezelfde vraag als dhr. Jaspers. Graag verneem ik ook of het vliegen oormerk bruikbaar is bij paarden.

Ilona Vreeker:
19-08-2020, 09:54:04 PM
Antwoord

Ik heb dezelfde vraag,. Is het anti vlieg oormerk ook geschikt om aan een paarden halster te bevestigen en niet schadelijk voor paarden?

Laat een reactie achter