Cursussen

Binnen ons bedrijf bieden wij diverse agrarische cursussen aan. Zo kunt u bij ons de Agrarische BHV-cursus, de Knaagdierbestrijdingscursus en de Spuitlicentie verlengingsbijeenkomst volgen. Deze cursussen worden gegeven op onze locatie aan de Leidijk 18 in Donkerbroek. 

Agrarische BHV-Cursus

Elk bedrijf of organisatie is wettelijk verplicht om zorg te dragen voor de veiligheid op de werkvoer. Dit kan door middel van een BHV-cursus geregeld worden. BHV staat voor 'Bedrijfshulpverlening'. Elk boerenbedrijf met personeel en/of bezoekers is verplicht om één of meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Dit kunt u zelf zijn of één van uw medewerkers. Bij calamiteiten of in kritieke situaties kunt u of uw medewerker deskundig en adequaat optreden. Wij leveren een praktijkgerichte BHV-cursus speciaal voor de agrarische sector. Zo zullen er naast de standaard risico's, ook de risico's binnen de agrarische sector aanbod komen. 

Bekijk hier ons aanbod Agrarische BHV-Cursussen


Knaagdierbestrijding KBA - Cursus

Tegenwoordig is de inzet van middelen met rodenticiden gebonden aan strenge regelgeving. Sinds 2015 is het niet langer mogelijk om zonder licentie, deze producten professioneel aan te kopen en toe te passen. U bent verplicht om bij professioneel gebruik in het bezit te zijn van een vakbekwaamheidbewijs KBA (Knaagdierbeheersing op het Agrarische Bedrijf) of een KBA-aantekening te hebben op de spuitpas. Bij Van de Belt Agri Service is het mogelijk om de benodigde cursussen te volgen, zodat u in het bezit komt van de juiste licentie. 

Bekijk hier ons aanbod Knaagdierbestrijding KBA-cursussen 


Spuitlicentie 

Iedereen die beroepsmatig met gewasbeschermingsmiddelen werkt, is verplicht om een spuitlicentie te halen. Met een spuitlicentie laat u zien dat u over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om verantwoord met gewasbeschermingsmiddelen te werken. Er zijn verschillende spuitlicenties die u kunt halen. De spuitlicentie die u moet bezitten is afhankelijk van uw functie en werkzaamheden binnen het bedrijf. Een spuitlicentie wordt afgegeven met een geldigheidstermijn van 5 jaar. U dient binnen deze 5 jaar minimaal 4 bijeenkomsten te volgen. Deze verlengingsbijeenkomsten zorgen ervoor dat uw kennis op het gebied van gewasbescherming up-to-date blijft. Het verlengen van de spuitlicentie kan via een verlengingsbijeenkomst bij Van de Belt Agri Service.

Bekijk hier ons aanbod Spuitlicentie verlengingsbijeenkomsten