Koeborstels in de stal

Gepost door vdbelt 16-07-2021 0 Reactie(s)

Tegenwoordig komen wij geen melkveestal meer tegen zonder koeborstel. De koeborstel heeft duidelijk zijn nut bewezen op het gebied van comfort en hygiëne voor koeien. Wij noemen ze hier koeborstels maar ook de namen pendelborstel of paalborstel komen naar voren. Veel van de borstels zijn afgestemd op de specifieke behoeftes van hun doelgroep. En hiermee bijvoorbeeld geschikt voor stieren, kalveren, jongvee, paarden, pony’s, geiten en alpaca’s.

 

Welke borstel moet ik kiezen?

De juiste borstel hangt o.a. van het doel van de borstel. Wilt u de koeborstel gebruiken voor kalveren of juist voor melkvee. Daarnaast is er de keuze uit borstels die werken op basis van stroom of op de pendelende beweging die het geborstelde dier creëert. Ook de manier van bevestigen is van belang, is er plek voor de bevestiging aan voerhek, muur of ligboxenafscheiding.

 

Hoeveel koeborstels heb ik nodig?

De hoeveelheid borstels die u nodig heeft is geheel afhankelijk van de indeling van uw stal en het aantal stuks vee dat u heeft. Ook de eisen qua certificering voor de levering van u melk spelen mee. Zo hanteert Qlip in opdracht van Royal A-Ware en Albert Heijn voor het ‘Beter Voor’ programma, de volgende regels:

  • Per 70 melkkoeien is er minimaal 1 elektrische, roterende (goed functionerende) koeborstel.
  • Per 70 droogstaande koeien is er minimaal één elektrische, roterende of vaste koeborstel.
  • Ieder groepshok bij de kalveren en pinken moet voorzien zijn van minimaal één vaste borstel.
    Bron: Certificatieschema Beter Voor Koe, Natuur & Boer programma juni 2020 (via: https://static.ah.nl/binaries/ah/content/assets/ah-nl/permanent/over-ah/certificatieschema.pdf)


Uit welke merken koeborstels kan ik kiezen?

In ons assortiment vind u koeborstels van de volgende merken: Vink, Patura, Kerbl en Happy Cow.

Eerder schreven wij al de blog ‘Professionele koeborstels hier vindt u meer informatie over ons assortiment koeborstels. Ook maakten wij een handige pdf met een overzicht van alle koeborstels die wij in het assortiment hebben. Deze vindt u hier. De specifieke product informatie is ook per product terug te vinden. Ga naar de categorie: Koeborstels.

Bent u specifiek op zoek naar een koeborstel die u niet terug kan vinden in onze webshop? Neem dan contact op via info@beltagri.nl of bel met onze klantenservice via: 06 49985390 (appen mag natuurlijk ook).

Laat een reactie achter